Selecteer een pagina

Het Datagedreven Werken programma

Het Datagedreven Werken programma

‘Datagedreven’ lijkt het nieuwe toverwoord. Het gaat om het gebruik van beschikbare data voor het inrichten van processen, het sturen ervan, resultaten proberen te voorspellen en waar mogelijk voor te schrijven. Veel van onze kennis en inzichten komen uit onze ervaringen met digitale marketing. Binnen marketing is ‘datagedreven werken’ en ook steeds mee’AI-gedreven werken’ tot aan grenzen wat kan en mag doorgevoerd.  Hoe kunnen we kennis en inzichten verantwoord in de publieke sector gebruiken? 

Digitalisering kennen we en het internet zien we ook als een normaal verschijnsel. We gebruiken social media, digitale diensten, sluiten steeds meer apparaten op het internet aan, digitaliseren productiestraten, digitaliseren onze zorg en onderwijs, werken digitaal samen, inderdaad allemaal normaal en herkenbaar. Wat is hierbij dan ‘datagedreven’? Meestal gebruiken we ‘datagedreven’ om aan te geven dat we data die bij al deze situaties wordt gecreëerd wordt gebruikt. Het gaat bij deze data om bijvoorbeeld uitingen in social media, gelogde gegevens, controle gegevens, onderzoekgegevens, ingevoerde gegevens, gevraagde gegevens, en nog veel meer. In steden bedenken we manieren om zulke data in de eigen situatie te hergebruiken, in totaal andere situaties te gebruiken, open te stellen voor anderen, te koppelen met heel andere data om er in al die situaties weer wat anders mee te kunnen doen.

  • We hebben www.monitorboard.nl ontwikkeld om met partners kennis, methoden en technieken, en concepten te ontwikkelen en te delen op het gebied van ‘toegepaste datawetenschap’. Op onze universiteiten ontwikkelt data science zich in een snel tempo. Maar wat wordt er ontwikkeld en bedacht, hoe kunnen we dit met elkaar delen, en hoe kun je dat in de praktijk van marketing, zorg, onderwijs, bestuur en een leefbare stad succesvol toepassen? Daaraan werken we met partners op ons monitorboard.nl.
  • We hebben de ‘Datagedreven Maturityscan’ ontwikkeld. Deze scan geeft organisaties inzicht in de mate van volwassenheid in datagedreven werken. Samen met ons kunnen organisaties verantwoorde stappen zetten om datagedreven werken succesvol te implementeren.

We verwachten veel nieuwe datagedreven mogelijkheden op basis van de ‘data science’ ontwikkelingen. We willen deze graag samen met u ontwikkelen en implementeren.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2021